Kerkstraat 8 4854 CE Bavel (Gem. Breda) Bavel

Hightlighted features

  • 482 m² living area
  • 2,515 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 1,950,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Een bijzonder, sfeervolle Rijks monumentale vrijstaande villa (voormalige pastorie) met prachtige stijlkenmerken, hoge plafonds en een goede maatvoering (woonoppervlakte circa 483m²). Deze zeer goed onderhouden villa is in 1837 onder architectuur van Adriaan van der Aa gebouwd in classicistische stijl en in de loop der jaren verbouwd, uitgebouwd en compleet gemoderniseerd met behoud van het originele karakter. Door de grote raampartijen kijkt men aan de voorzijde uit over de voortuin. Binnen en in de achtertuin is werkelijk een oase van rust te vinden. Zodra je binnen stapt geniet je direct van de authentieke sfeer met de moderne elementen van nu. De mooie lichtinval en de ruime vertrekken zorgen tevens voor een fijne woonbelevenis. De zeer royale woonkamer met tuinkamer, de moderne keuken, de werkkamer op de parterre alsmede de 5 slaapkamers, de 2 badkamers op de 1e verdieping en de zeer royale zolderverdieping maken van deze villa een heerlijk familiehuis. In de achtertuin staat de vrijstaande berging en is er de mogelijkheid voor het parkeren van 2 auto’s onder de carport bereikbaar via de Lange Vore. De tuin heeft een speelse indeling en is voorzien van een groot terras en een aantal terrassen waar je heerlijk kunt loungen of vertoeven in de Jacuzzi. De dorpskern van Bavel ligt letterlijk voor de deur. Een tweetal basisscholen zijn op loopafstand bereikbaar en de bossen en natuurgebieden liggen op slechts 10 min. fietsafstand maar ook diverse sportfaciliteiten, restaurants, scholen, het NS-Station, het stadshart van Breda en uitvalswegen liggen in de directe woonomgeving.

INDELING BEGANE GROND
Overdekte entree. Royale ontvangsthal met hardstenen vloer voorzien van vloerverwarming, authentiek fonteintje, loopdeur naar de achtertuin, afgesloten trapopgang, toiletruimte met wandcloset en fonteintje. Vanuit deze centrale hal zijn bereikbaar:

RECHTERGEDEELTE
Woonkamer voorzijde met eiken houtenvloer, marmerschouw met gashaard en middels 'en suite' deuren toegang tot de middenkamer.
Middenkamer met eiken houtenvloer, marmerschouw met hout gestookte openhaard en middels 'en suite' deuren toegang tot de tuinkamer. Deze kamer staat in open verbinding met de eetkamer.
Eetkamer met eiken houtenvloer, openslaande deuren naar de voortuin en loopdeur naar de achtertuin.
Tuinkamer met de originele granito vloer, deur naar de hal en openslaande deuren naar de achtertuin.

LINKERGEDEELTE
Werkkamer aan de voorzijde met eiken houtenvloer, vaste kastenwand, marmerschouw met gashaard, vaste kast en toegang tot de woonkeuken.
Woonkeuken met eiken houtenvloer, gashaard en loopdeur naar de achtertuin. De moderne keukeninrichting is voorzien van een spoel/kookeiland met een granieten aanrechtblad met een eetbar, spoelbak, Quooker, 5-pits gaskookplaat met daarboven een roestvrijstalen afzuigschouw, vaatwasmachine en volop kastruimte. In de kastenwand bevinden zich twee hete lucht oven waarvan 1 een stoomoven is, koelkast, vriezer en twee grote apothekerskasten. De woonkeuken heeft uitzicht over de voor-, zij- en achtertuin. Vanuit deze woonkeuken is een gang bereikbaar. In deze gang ligt een hardstenen vloer en is er toegang tot de kelder, bijkeuken en centrale hal.
Kelder op stahoogte met terracotta vloertegels.
Bijkeuken met zwart/wit marmervloer, L-vormig keukenblok met hardstenen werkblad met porseleinen spoelbak, kastenwand met aansluitpunten ten behoeve van wasmachine en droger op stahoogte.

INDELING EERSTE VERDIEPING
Royale T-vormige overloop met eiken houtenvloer, afgesloten trapopgang naar de zolderverdieping, toiletruimte met wandcloset en fonteintje en loopdeur naar groot dakterras met bankirai vloerdelen. Voorts toegang tot een slaapkamer aan de achterzijde met eiken houtenvloer en openslaande deuren naar het eerder genoemde dakterras. Masterbedroom aan de voorzijde met eiken houtenvloer, airco-unit, walk- in closet en middels een glazen schuifdeur heeft men toegang tot eigen luxe badkamer welke is voorzien van hardstenen vloer, wandcloset, inloop stort- en handdouche, Whirlpool ligbad en 2 vaste wastafels op meubel. Gastenbadkamer aan de achterzijde met hardstenen vloer, wandcloset, 2 wastafels in meubel en royale inloop stort- en handdouche. Aan zowel de linker- als rechterzijde van de overloop liggen een slaapkamer die identiek zijn. Slaapkamer met dakkapel aan de achterzijde, airco-unit, naar binnen slaande deuren voor Frans balkon en bergruimte onder de schuine kap.

INDELING TWEEDE VERDIEPING
Zeer royale ruimte met eiken houtenvloer, 3 zijgevelramen, cv-ruimte met opstelling van de gas, cv-ketel en boiler. Aan de buitenzijde van de berging is de klimaatbeheersing geplaatst. Deze ruimte is op eenvoudige wijze te verbouwen tot meerdere slaapkamers en een badkamer.

TUIN
De voortuin heeft aan de straatzijde een elektrisch bedienbaar hekwerk, een ronde oprijlaan, volwassen monumentale bomen en gazon.
De privacy biedende achtertuin heeft diverse terrassen in de zon of schaduw gelegen, buitenverlichting, jeu de boules baan, sierbestrating, vijver, gazon, volwassen bomen, borders, struiken, houten tuinhuis met kleedruimte voor de jacuzzi en aan de zijkant is parkeergelegenheid, een houten berging onderverdeeld in 3 gedeeltes met een carport bereikbaar via een elektrisch bedienbaar hekwerk aan de Lange Voren. Deze berging en stukje grond is eigendom van de pastorie en wordt gehuurd door de huidige bewoner. Voor de nieuwe bewoners zal worden bekeken of dit zo mag blijven voortbestaan.

BIJZONDERHEDEN
Deze Rijks monumentale villa is ons inziens instapklaar. Het monument staat ingeschreven onder nummer 30493 en is bekend als R.K. Pastorie. Classicistisch huis, waarvan het middenrisaliet door halfronde Dorische zuilen geleed. Voorheen diende deze villa als kerkelijke dienstwoning. De villa is grotendeels enkele beglazing, een geavanceerd alarmsysteem met video intercomsysteem, paneeldeuren, inbouwspots, luidsprekers in plafonds en domotica. Het prachtige glas-in-lood raam boven de voordeur heeft de naam: Pax vobis wat betekent 'vrede zij met u'.
De 2 onder het perceel gelegen olietanks zijn in 1992 inwendig gereinigd en gevuld met zand volgens KIWA. De certificaten hiervan zijn aanwezig.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,950,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,046
Listed since
November 24, 2021
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Country house, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1837
Specific
Monumental building
Type of roof
Gable roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
482 m²
Other space inside the building
23 m²
Exterior space attached to the building
22 m²
External storage space
46 m²
Plot size
2,515 m²
Volume in cubic meters
1,880 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and 2 toilets
Number of stories
2 stories and a attic
Facilities
Air conditioning, alarm installation, smart home, jacuzzi and flue

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Partly double glazed
Heating
CH boiler, gas heater, fireplace and partial floor heating
Hot water
Electrical boiler
CH boiler
In ownership

Cadastral data

NIEUW-GINNEKEN K 5138
Cadastral map
Area
1.615 m²
Ownership situation
Full ownership
NIEUW-GINNEKEN K 5139
Area
900 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road and in center
Garden
Surrounded by garden
Balcony/roof garden
Balcony present and french balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Garage

Type of garage
Carport

Parking

Type of parking facilities
Parking on private property

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.