• Sold under reservation

Van Asch van Wijckskade 6 -6 bis 3512 VN Utrecht Breedstraat en Plompetorengracht en omgeving

Hightlighted features

  • 288 m² living area
  • 4 bedrooms
Map
€ 1,350,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Makelaardij Exclusief

We zien hier een half vrijstaand historisch herenhuis, door J.D. Zocher getekend en gebouwd rond het jaar 1842. In totaal telt de woning circa 290m2 woonoppervlak. Deze oppervlakte is prettig verdeeld over drie opmerkelijk lichte woonlagen. Doordat er aan drie zijden ramen zijn heeft u aangenaam contact met hetgeen zich rondom het pand bevindt en afspeelt. Hiervan geniet u alle jaargetijden, alle dagen van de week. Het is een levendige plek, terwijl binnen kan worden genoten van volledige rust.

Van burgemeester Van Asch van Wijck kreeg J.D. Zocher, Utrechts stadsarchitect in de periode 1825 -1855, de opdracht om de bebouwing en de inrichting van de singels te ontwikkelen. Naast het Zocherpark langs de singels is hij binnen onze stad verantwoordelijk geweest voor tal van statige gebouwen in Neoclassicistische stijl, waarvan we in het voorbijgaan dagelijks kunnen genieten. Duidelijke kenmerken van deze panden zijn de mezzanine ramen, die je veelal terugziet op de tweede verdieping, de hoge brede gootoverstekken en de flauwe schilddaken.

Loop op een mooie dag een keer over de kade. Het water, de bomen (landschapsarchitectuur) en zijn stadsvilla’s zorgen voor een fantastisch plaatje.

Zo ervaren de huidige bewoners van nummer 6/6 bis deze plek ook. Nadat zij dit statige hoekpand circa 35 jaar met veel genoegen hebben bewoond, hebben zij, nu de kinderen zijn uitgevlogen en zij inmiddels iets ouder zijn geworden, nagedacht over het wonen voor de volgende fase van hun leven. Deze plek verlaten ging hen aan het hart. De oplossing is gevonden in het transformeren van de naast gelegen garage. De garage, van oorsprong een ommuurde stadstuin, wordt met respect voor het oude omgevormd tot een comfortabel woonhuis.

Architect Rien Korteknie van architectenbureau Korteknie Stuhlmacher Architecten uit Rotterdam, onder andere verantwoordelijk voor de Predikheren bibliotheek in Mechelen, is gevraagd om mee te denken over het voor hun ideale woonhuis. Het resultaat is een fantastisch, passend en eigentijds ontwerp. Zo staat er straks werk van twee gerenommeerde architecten naast elkaar aan de kade.

Begin van het volgende jaar zal het nieuwe woonhuis een heel eind gevorderd zijn. Op dat moment komt de huidige woning voor u beschikbaar. Graag vertellen we hier iets meer over. Aangezien het geheel in het verleden in gebruik is geweest als beneden- en bovenhuis, kent het pand twee voordeuren/entrees. Dit levert aantrekkelijke mogelijkheden op. Hierbij valt te denken aan dubbele bewoning en de mogelijkheid tot werken of praktijk aan huis.

De meeste mensen zullen het geheel willen gebruiken als een groot woonhuis. In die gedachte kent de woning op de begane grond na de entree een centrale hal vanwaar achtereenvolgens een woonkeuken met aangrenzende inpandige berging, een werkkamer, een toilet en pantry en een groot multifunctioneel vertrek bereikbaar zijn. Momenteel doet deze laatste ruimte het goed als vergader-/studeer-/hobbyruimte. Deze kamer als woonkamer of extra leefruimte gebruiken is echter ook goed denkbaar.

De huidige bewoners hebben er voor gekozen de woonkamer op de eerste verdieping te plaatsen. Wanneer u binnen bent zult u deze keuze begrijpen. Wat een fantastische living is dit. Met een mooie hoogte, breedte en diepte, het daglicht dat zowel voor als achter rijkelijk binnenkomt en een werkelijk fenomenaal uitzicht op het water van de singel en de volwassen bomen op de kades daarlangs, kan het voor de stad eigenlijk niet beter.

Op deze verdieping vindt u daarnaast een grote hoofdslaapkamer met aangrenzend een badkamer met een vrijstaand ligbad, een douche en een dubbel wastafelmeubel. Het toilet en aangrenzend een tweede pantry bereikt u vanaf de overloop.

Vanaf de overloop vertrekt de trap naar de tweede verdieping, de zolderverdieping. Hier bevinden zich twee slaapkamers en een grote bergruimte waarvoor een andere invulling denkbaar is. Stuk voor stuk sfeervolle vertrekken met de historische kapconstructie in het zicht.

Iets over de buurt en haar omgeving:

Zodra er weer ruimte komt om van het stadse te kunnen genieten zijn er in de buurt ongekend veel leuke mogelijkheden voor u. Het Neude met gezellige terrassen, geliefde restaurants en - wijnbars, de stoffen-, bloemen- en zaterdagmarkt op resp. de Breedstraat, Janskerkhof en het Vredenburg bereikt u binnen enkele minuten lopen. Fijn wandelen door het oude centrum, een bioscoopje pakken, de bus, de trein en winkels voor de dagelijkse boodschappen. U heeft hier echt geen auto nodig.

Mocht u daar niet buiten kunnen dan is het goed om te weten dat er langs de openbare weg kan worden geparkeerd. Als bewoner komt u in aanmerking voor een parkeervergunning. Sommige mensen in de buurt wijken daarvoor uit naar een van de parkeergarages in de buurt. Met de auto rijdt u, ook binnen de spits, binnen enkele minuten op de belangrijkste wegen rondom de stad.

Graag laten we u binnenkort kennismaken met wellicht uw volgende plek.

Een afspraak voor een bezichtiging is eenvoudig via ons kantoor te maken.

We kijken uit naar uw komst.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,350,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 4,688
Listed since
4 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Villa, corner house
Building type
Resale property
Year of construction
1842
Specific
Listed building (national monument)

Surface areas and volume

Areas
Living area
288 m²
Other space inside the building
8 m²
Exterior space attached to the building
6 m²
Volume in cubic meters
1,140 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
Not required

Cadastral data

UTRECHT A 1773
Cadastral map
Area
1 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, in center and unobstructed surrounding view
Garden
Sun terrace
Sun terrace
6 m² (1,85 meter deep and 3 meter broad)
Garden location
Located at the south
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Built-in

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Van Asch van Wijckskade 6 -6 bis

€ 1,350,000 k.k.