Frederik Hendrikstraat 43 3583 VG Utrecht Wilhelminapark en omgeving

Hightlighted features

  • 186 m² living area
  • 143 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 1,225,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Makelaardij Exclusief

Stel je eens voor. Het is zomer. Na een dag hard werken kom je thuis en geniet je samen met je gezin van een heerlijke maaltijd in de zonnige tuin. Het is begin van de avond en de zon zal er nog een paar uurtjes zijn voordat ze achter de huizen verdwijnt. De kinderen spelen na het eten nog met hun vriendjes op straat, of halen een ijsje bij ijssalon Vorst. Een laatste kopje koffie in de tuin. Een moment om rustig samen de dag door te nemen, voordat de avond valt. De zomerse warmte hangt nog heerlijk achter het huis. Zomaar een doordeweekse dag aan de Frederik Hendrikstraat 43.

De gezellige sfeer die dit huis uitstraalt, de vele originele elementen die bewaard zijn gebleven en de groene, zonnige tuin, staan ervoor garant dat de nieuwe bewoners zich hier gelijk thuis zullen voelen. Zij zullen, net als de huidige bewoners die hier ruim 15 jaar met veel plezier hebben gewoond, ervaren hoe prettig het is om hier te wonen.

Graag vragen wij jullie aandacht voor dit royale herenhuis met een karakteristieke voorgevel.

De afbeeldingen en plattegronden van deze presentatie geven een aardig beeld van wat de woning zoal te bieden heeft. Graag lichten we een en ander toe.

Je komt de woning binnen via een vestibule met fraai marmer op de vloer, art deco tegels tegen de wand en twee tochtdeuren, voorzien van glas-in-lood met daarboven gezandstraald glas. Van daaruit bereik je de centrale hal met garderobemogelijkheid onder de trap, een deur die toegang biedt tot de kelder, de toiletruimte en de leefruimte.

De ruime geïmpregneerde kelder is een ideale plek om een goede fles wijn te bewaren voordat je deze opentrekt op een winterse dag bij de open haard. Daarnaast biedt de kelder genoeg opslagruimte voor alle spullen die je niet zo vaak gebruikt.

De leefruimte bestaat uit een sfeervolle voorkamer met een open haard voorzien van een zwart marmeren schouw, een erker met glas-in-loodramen en een achterkamer die samen met de serre en uitgebouwde keuken een open ruimte vormt. Tussen de voorkamer en de oorspronkelijke achterkamer zijn de suitekasten, voorzien van schuifdeuren, bewaard gebleven. In de achterkamer is een gashaard voorzien van zwarte marmeren schouw, waardoor het in de winter heerlijk toeven is.

De achterste helft van de begane grond is thans een brede, hoge en m.n. lichte ruimte waar koken en eten soepel in elkaar overgaan. Gezellig in contact blijven met de mensen aan tafel wanneer je het eten aan het bereiden bent in de moderne, complete keuken. Op mooie dagen met de tuindeuren open, voelt de groene elf meter diepe tuin met veel bloeiende planten en bijna de hele dag zon, als een verlengde van het wonen binnen.

De tuin wordt omringd door volwassen groen in de aangrenzende tuinen, waardoor het achter het huis bijna parkachtig aanvoelt.

De oorspronkelijke paneeldeuren, de oude architraven, de originele sierplafonds, de suitekasten en de brede eiken vloerdelen dragen allen bij aan een heerlijke sfeer.

Op de eerste verdieping bereik je vanaf de lichte overloop een separaat toilet, een badkamer aan de achterzijde van het huis met twee wastafels, een douchecabine en een ligbad. Een hoofdslaapkamer met dubbele deur naar het balkon bevindt zich eveneens aan de achterzijde. Een tweede grote slaapkamer met balkon en marmeren schouw en een zijkamertje vind je tenslotte aan de straatzijde. De grote slaapkamer aan de voorzijde van het huis, zou het goed kunnen doen als studeerkamer om fijn vanuit huis te kunnen werken.

De derde woonlaag zien wij, met drie slaapkamers en een tweede badkamer, als een ideale kinderverdieping. De verschillende vertrekken zijn bereikbaar vanaf de lichte overloop. Ook deze verdieping kent een mooie hoogte en de kamers zijn prettig van formaat. Kortom; wij zijn van mening te kunnen spreken over een ideaal familiehuis.

Voor mensen van buiten de stad vertellen we graag nog iets over de buurt en haar omgeving. De Frederik Hendrikstraat maakt deel uit van Wilhelminapark, een vooroorlogse kindvriendelijke buurt aan de Oostkant van de stad met karakteristieke herenhuizen en volop leuke mensen in verschillende fasen van het leven. Scholen zijn er voor kinderen in alle leeftijden op loop- of fietsafstand. Sporten kan bij Kampong en wandelen, joggen en golfen in het daarachter gelegen Amelisweerd. Winkels voor de dagelijkse boodschappen vind je aan de overzijde van het Wilhelminapark aan de Burgemeester Reiger- en de Nachtegaalstraat die in het verlengde daarvan ligt. Tenslotte geen gebrek aan stadse voorzieningen in de oude binnenstad, het vernieuwde Hoog Catharijne met het CS daarachter. In slechts tien minuten fietsen sta je op het perron. De auto parkeer je langs de openbare weg waarvoor een vergunningstelsel geldt. Je rijdt van hier binnen drie minuten op de belangrijkste autowegen rondom de stad.

Bij interesse willen we jullie graag ontmoeten. Een afspraak voor een bezichtiging is eenvoudig via ons kantoor te maken.

We kijken uit naar jullie komst

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,225,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 6,586
Listed since
6 weeks
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1910
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)

Surface areas and volume

Areas
Living area
186 m²
Other space inside the building
10 m²
Exterior space attached to the building
8 m²
Plot size
143 m²
Volume in cubic meters
731 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and 2 showers
Number of stories
3 stories and a basement
Facilities
Mechanical ventilation

Energy

Provisional energy label
F What does this mean?
Insulation
Partly double glazed and floor insulation
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Vaillant (gas-fired combination boiler, in ownership)

Cadastral data

ABSTEDE C 4492
Cadastral map
Area
143 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden
Back garden
60 m² (10,95 meter deep and 5,93 meter broad)
Garden location
Located at the southwest
Balcony/roof garden
Balcony present

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Frederik Hendrikstraat 43

€ 1,225,000 k.k.