Stadhouderslaan 112 3583 JP Utrecht Wilhelminapark en omgeving

Hightlighted features

  • 251 m² living area
  • 172 m² plot size
  • 6 bedrooms
Map
€ 1,450,000 k.k.
Calculate monthly payment

Description

Makelaardij Exclusief

De potentie van deze halfvrijstaande stadsvilla met een woonoppervlakte van 250m2, is ongekend. De grootte, de indeling van de drie woonlagen, het aantal sfeervolle vertrekken, de ramen in de zijgevel en daardoor het contact met buiten en niet te vergeten de zon die gedurende de dag langs de zijgevel voorbij komt, maken dat u hier vast wilt wonen.

De woning staat aan de Stadhouderslaan hoek Frederik Hendrikstraat. De Frederik Hendrikstaat bekend als een van de meest kindvriendelijke straten van Utrecht Oost. Via de brede stoep langs het huis kunnen zelfs jonge kinderen zelfstandig naar hun vriendjes en vriendinnetjes om de hoek.

De afbeeldingen en plattegronden van deze presentatie geven een beeld van wat de woning u zoal te bieden heeft. Graag lichten we één en ander toe.

De entree van de woning wordt gevormd door een brede vestibule met een oude granitovloer en een lambrisering van oorspronkelijke tegels. Via een dubbele deur komt u in de centrale hal vanwaar de trap naar de eerste verdieping vertrekt, zich de toiletruimte bevindt en er toegang is tot de kelder, de thans gesloten keuken en de voor- en achterkamer, kamer en suite met serre.

De brede kamers, de oorspronkelijke suite met schuifdeuren voorzien van glas in lood, de oude sierplafonds met een hoogte van nagenoeg 3.40m, de serre en de zwart marmeren schouwen in combinatie met het zonlicht dat via de ramen in de zijgevel rijkelijk binnenkomt, maken het een fantastische leefruimte.

Vanuit de serre en de keuken komt u in de achtertuin, waar het op warme dagen goed toeven is. De tuin heeft een achterom en loopt uit in een zijtuin waar op mooie dagen de gehele dag van de zon kan worden genoten. Heerlijk buiten zijn met het gezin en/of gasten.

Vanaf de overloop van de eerste verdieping bereikt u een separate toiletruimte, bergruimte, twee slaapkamers aan de voorzijde en een te realiseren badkamer aan de achterzijde. Tenslotte is er een groot vertrek met een zwart marmeren schouw en een dubbele deur naar een veranda. Deze buitenruimte is werkelijk uniek te noemen. U zult er van genieten. De combinatie van de extra kamer met de sfeervolle overdekte buitenruimte maken het een fantastische hoofdslaapkamer, echter deze kamer zou u ook kunnen gebruiken als studeer-/werkkamer of kunnen zien als extra leefruimte.

De tweede verdieping met mooie hoogte is al net zo interessant. Drie slaapkamers met mogelijkheid voor een tweede badkamer maken het naar ons idee een geweldige kinderverdieping met een derde w.c. en een afgesloten wasruimte.

Voor mensen van buiten de stad vertellen we graag nog iets over de buurt en haar omgeving. De
Stadhouderslaan maakt deel uit van het Wilheminapark, een vooroorlogse buurt aan de oostkant van de stad met volop karakteristieke herenhuizen en leuke mensen in verschillende fasen van het leven. Scholen zijn er voor kinderen in alle leeftijden op loop- of fietsafstand. Sporten kan bij Kampong. Wandelen, joggen en golfen in het daarachter gelegen Amelisweerd. Winkels voor de dagelijkse boodschappen vindt u aan de andere zijde van het Wilhelminapark aan de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat die in het verlengde daarvan ligt. Tenslotte geen gebrek aan stadse voorzieningen in de oude binnenstad met terrassen, wijnbars en gezellige restaurants, het vernieuwde Hoog Catharijne en het CS daarachter. In slechts tien minuten fietsen staat u op het perron. Uw auto parkeert u langs de openbare weg waarvoor een vergunningstelsel geldt. Bewoners komen in dit gebied bij beschikbaarheid in aanmerking voor twee vergunningen. U rijdt van hier binnen drie minuten op de belangrijkste autowegen rondom de stad.

Mochten wij uw interesse hebben gewekt, dan is het wellicht een idee om een bezichtigingsafspraak te plannen.

U kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor.

We kijken uit naar uw komst.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,450,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,777
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, semi-detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1920
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)

Surface areas and volume

Areas
Living area
251 m²
Other space inside the building
12 m²
Exterior space attached to the building
14 m²
Plot size
172 m²
Volume in cubic meters
1,036 m³

Layout

Number of rooms
7 rooms (6 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 3 separate toilets
Bathroom facilities
2 showers
Number of stories
3 stories and a basement

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
District heating
Hot water
Gas-fired boiler

Cadastral data

ABSTEDE C 4713
Cadastral map
Area
172 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden and side garden
Balcony/roof garden
Balcony present

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Stadhouderslaan 112

€ 1,450,000 k.k.