• Sold

Hendrick de Keyserstraat 8 3583 TJ Utrecht Schildersbuurt

Hightlighted features

  • 116 m² living area
  • 89 m² plot size
  • 4 bedrooms
Map
€ 739,000 k.k.

Sales history

Listed since
March 6, 2021
Date of sale
March 24, 2021
Term
2 weeks

Description

Makelaardij Exclusief

De Hendrick de Keyserstraat ligt aan twee zijden van de Jan van Scorelstraat, direct achter het Wilhelminapark. Een vriendelijke straat waar nauwelijks verkeer is en met van oudsher een aantrekkingskracht op leuke mensen. Wandel er op een zonnige dag doorheen en je voelt wat we bedoelen.

Na 10 jaar hier met veel plezier te hebben gewoond verruilen de bewoners van huisnummer 8 onze stad voor het weidse van Friesland. Een mooie beweging voor de nieuwe fase van hun leven. Wij gaan voor hun huidige plek op zoek naar nieuwe bewoners, al dan niet met kinderen, die Utrecht Oost voor ogen hebben. Mensen die comfortabel wonen in een vooroorlogs huis in een geliefd stukje van onze stad als grote wens hebben.

Op de begane grond kom je via de entree met een gemoderniseerde toiletruimte en een trapkast in de woonkamer. Het mooie licht, de oude sierplafonds, een houten vloer en een fijne houtkachel zorgen voor een sfeer waar je je direct thuis voelt.

De moderne keuken bevindt zich in een aanbouw aan de achterzijde, heeft een aanrechtblad uitgevoerd in beton ciré en is voorzien van alle gewenste apparatuur. Het zitgedeelte vind je aan de straatzijde terwijl er plek is voor een grote eettafel aan de achterzijde waar je geniet van de volle breedte van het huis.

Met de tuindeuren op mooie dagen open voelt de zonnige tuin als een verlengde van het wonen binnen. De tuin is mooi bestraat met antieke Waaltjes en hier en daar borders voor het nodige groen. In de hoek vind je een ruime berging.

Op de eerste verdieping vind je een ruime overloop en twee kamers met mooie afmetingen, beiden met een schouw en een sierplafond. Daarnaast is er een complete badkamer met ruime inloopdouche , een tweede w.c. en een modern wastafelmeubel. De wanden zijn afgewerkt met beton ciré en voor de vloer is gekozen voor grote grijze tegels.

De tweede verdieping wordt thans gevormd door een grote lichte ruimte met aansluitend een groot terras op het zuiden, bereikbaar via een brede deur. De huidige bewoners hebben hier een riante slaapkamer, desgewenst maak je er eenvoudig twee kamers van. Maar het kan natuurlijk ook een heerlijke plek zijn om thuis te werken of misschien zie je er wel extra leefruimte in. Een plekje in huis waar je je even terug kunt trekken en in alle rust kunt genieten van een mooi boek.

Tenslotte nog iets over de buurt en haar omgeving. Of het nu gaat om winkels voor de dagelijkse boodschappen, leuke cafés en restaurants, sporten bij Kampong, wandelen in Amelisweerd of Park Bloeyendael, het centrum met al haar stadse voorzieningen, het vernieuwde Hoog Catharijne met prachtige winkels en het daarachter gelegen CS, werkelijk alles is vanuit de Hendrick de Keyserstraat in enkele minuten lopen of fietsen te bereiken. Het is ook goed om te weten dat je als bewoner direct in aanmerking komt voor een parkeervergunning die je een paar tientjes per kwartaal kost.

Hebben we jullie interesse gewekt? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging via ons kantoor. We kijken er naar uit om de woning aan jullie te laten zien

Graag tot ziens.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 739,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 6,371
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1906

Surface areas and volume

Areas
Living area
116 m²
Exterior space attached to the building
11 m²
External storage space
4 m²
Plot size
89 m²
Volume in cubic meters
424 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Shower and toilet
Number of stories
3 stories

Energy

Energy label
D What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Remeha (gas-fired combination boiler from 2016, in ownership)

Cadastral data

ABSTEDE D 1987
Cadastral map
Area
89 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden
Back garden
38 m² (8,9 meter deep and 4,95 meter broad)
Garden location
Located at the northeast
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits
Involved real estate agents

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.