• Sold

Stolberglaan 47 3583 XM Utrecht Wilhelminapark en omgeving

Hightlighted features

  • 162 m² living area
  • 143 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 925,000 k.k.

Sales history

Listed since
January 22, 2021
Date of sale
February 17, 2021
Term
3 weeks

Description

Makelaardij Exclusief

Direct achter het Wilhelminapark, aan de meest groene straat van Utrecht Oost, komt aan het begin van deze zomer een heerlijk familiehuis beschikbaar.

Een licht woonhuis met een voortuin en een zonnige achtertuin, waar de overzijde van de straat met louter volwassen bomen voor een parkachtig gevoel zorgt. Neem daar bij dat de woning staat aan het einde van de doodlopende straat die toch al rustig is en we hoeven u verder niet uit te leggen dat deze plek voor een gezin met jonge kinderen als het summum kan worden gezien.

De woning zelf, in de twintiger jaren zeer solide gebouwd, is als om door een ringetje te halen. Zeldzaam goed onderhouden van beneden tot boven. Wellicht dat u hier en daar een en ander zou willen aanpassen aan uw smaak, dat zou kunnen, maar een bouwkundige die wellicht later door u zal worden ingeschakeld om een oordeel te geven over de bouwkundige staat, zal ons inziens moeite moeten doen om iets te vinden dat niet in orde is.

De foto’s en plattegronden van deze presentatie geven een beeld van wat de woning u zoals te bieden heeft. We lichten een en ander graag toe.

Via de voortuin die voor een prettige afstand zorgt tussen het trottoir en de woning, komt u via een prachtig afgelakte voordeur het huis binnen. In de brede hal met een moderne plavuizenvloer vertrekt de trap naar boven en vindt u naast en trapkast, een gemoderniseerde toiletruimte en de toegang tot een praktische provisiekelder.

De woonkamer waar u daarna inkomt zal indruk op u maken. Een prachtige lichte ruimte met een mooie breedte en - diepte. Aan de voorzijde zorgt een brede erker voor een leuk contact met de straat voor het huis. Aan de achterzijde kunnen op mooie dagen de tuindeuren fijn openstaan, waardoor u de buitenruimte zult ervaren als een verlengde van het wonen binnen.

De keuken is door de huidige eigenaren bewust gesloten gehouden, is modern uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. In de straat zijn voorbeelden van waar de muur tussen de keuken en de voormalige achterkamer is verwijderd. Deze optie ligt er ook voor u, waarna u aan de achterzijde van de leefruimte kunt genieten van de volle breedte van het huis.

De tuin is zonnig en door de situering zit u er op mooie dagen volledig vrij. Achter op het perceel staat een stenen schuur. Verder is de tuin voorzien van moderne tegels en zijn er langs de zijkanten borders met planten en struiken aangebracht.

Op de eerste verdieping bereikt u vanaf de overloop met een gemoderniseerde toiletruimte twee grote slaapkamers. De kamer aan de achterzijde met een dubbele deur naar een terras, is door een doorbraak samengevoegd met de achterzijkamer. Aan de voorzijde is in de voorzijkamer een badkamer gerealiseerd.

De tweede verdieping kent daarnaast ook volop mogelijkheden. Ook hier bevinden zich twee grote slaapkamers als ook een kleine zijkamer en verder is er een aparte c.v.-/wasmachineruimte en desgewenst ruimte voor een tweede badkamer.

Vanaf de overloop bereikt u middels een vlizotrap een grote vliering die voor meerdere doeleinden geschikt valt te maken.

Voor mensen van buiten de stad vermelden we graag nog dat de winkels voor de dagelijkse boodschappen te vinden zijn aan de Burgemeester Reigerstraat op vijf minuten lopen met een fijne AH en verschillende verswinkels die elkaar afwisselen. Voor grotere aankopen pakt u de fiets om binnen tien minuten te kunnen genieten van het ruime winkelaanbod in het oude centrum, van het vernieuwde Hoog Catharijne waarachter het CS ligt en vanwaar geheel Nederland per trein goed te bereiken valt. Parkeren kan tenslotte prima in de straat. Met de auto rijdt u binnen twee minuten op de belangrijkste wegen rondom de stad.

Graag nodigen wij u hierbij uit om de woning een keer te komen bekijken.

Een afspraak daartoe is via ons kantoor zo gemaakt.

We kijken uit naar uw komst.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 925,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,710
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1930
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)

Surface areas and volume

Areas
Living area
162 m²
Other space inside the building
10 m²
Exterior space attached to the building
8 m²
External storage space
7 m²
Plot size
143 m²
Volume in cubic meters
647 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
3 stories, a/an loft and a basement

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2019, in ownership)

Cadastral data

ABSTEDE C 6222
Cadastral map
Area
143 m²
Ownership situation
Municipal long-term lease
Fees
Bought off for eternity

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
47 m² (7,9 meter deep and 5,9 meter broad)
Garden location
Located at the south
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.