• Sold

Willem de Zwijgerstraat 14 3583 HC Utrecht Wilhelminapark en omgeving

Hightlighted features

  • 248 m² living area
  • 160 m² plot size
  • 7 bedrooms
Map
€ 1,500,000 k.k.

Sales history

Listed since
June 2, 2021
Date of sale
June 5, 2021
Term
3 days

Description

Makelaardij Exclusief

Deze woning is voor de markt uit verkocht. De aanmelding dient derhalve slechts ten behoeve van de statistieken van de NVM.

Met trots presenteren wij u Willem de Zwijgerstraat 14, een fantastisch familiehuis op een heerlijke plek.

Toen de kinderen nog klein waren, kochten de huidige bewoners dit statige vooroorlogse herenhuis, met voor zich een optimaal leven voor ouders en kinderen. De missie is volbracht. De kinderen vliegen uit. Het wordt thans tijd voor anders wonen.

Met gemengde gevoelens nemen de huidige eigenaren afscheid van hun plek. De plek waar alles voor handen is. Op de fiets naar het werk, auto’s parkeren voor het huis. Toen de kinderen nog klein waren, lopend naar de basisschool om vervolgens met klasgenootjes op de fiets naar het voortgezet onderwijs te gaan. Een borreltje op de hoek wanneer de kinderen sliepen. Sporten bij Kampong en het bruisende centrum met het daarachter gelegen CS op nog geen 10 minuten afstand fietsen.

Achter de woning ligt een heerlijke zonnige tuin met rondom volwassen bomen en struiken. Volledig vrij en in alle rust kunnen genieten van het buitenzijn. Na het werk of gedurende de dag in het weekend, er is ’s zomers altijd een plekje in de zon. Zo groen en stil komen we het zelden tegen.

Kortom ideaal wonen.

Van het prachtige huis, de plek en van al hetgeen vanhier lopend of op de fiets te bereiken is, zult u als toekomstig eigenaar dagelijks volop genieten.

De woning telt nagenoeg 250m2 woonoppervlak die is verdeeld over vier lichte en prettig ingedeelde woonlagen. Binnen en buiten is de woning keurig onderhouden.

Graag laten we u bij interesse binnenkort zelf kennismaken met het huis. Laten we beginnen u een korte toelichting te geven op de afbeeldingen en plattegronden van deze presentatie.

Voor de woning ligt een voortuin over de breedte van het perceel die voor de gewenste privacy binnen zorgt. Door de aanwezige beukenhaag komt het zonlicht gedurende de dag prachtig binnen.

Via een ruime vestibule met een brede voordeur en een tochtdeur voorzien van roedeverdeling komt u in de centrale hal met een gerestaureerde granito vloer en oorspronkelijke paneeldeuren voorzien oude architraven en messing deurklinken. Van hier bereikt u de goed bruikbare kelder alsmede de toilet- en leefruimte.

De woonkamer (kamer en suite) is opmerkelijk licht en maakt het fijn thuiskomen. De brede voorkamer doet het goed als zitkamer, waar in de winter een houtkachel voor de nodige gezelligheid zorgt.

De achterkamer staat in verbinding met een gedeeltelijk open keuken. Een modern uitgevoerde en gezellige keuken ook, die van alle gemakken is voorzien. Zo is koken en eten semi van elkaar gescheiden met de mogelijkheid om tijdens het koken in gesprek te kunnen blijven met de mensen aan tafel. Er is plek voor een grote eettafel en de dubbele deuren in de achtergevel kunnen op mooie dagen fijn openstaan, waarmee de tuin als een verlengde van de woonkamer voelt.

De strak gestukadoorde wanden en het hoge oorspronkelijke sierplafond zorgen samen met de suite voorzien van oude schuifdeuren en de visgraat parketvloer die whitewash gebeitst is, voor een fantastische sfeer.

Al met al een heerlijke begane grond.

Op de eerste verdieping vindt u twee grote slaapkamers met ingebouwde kasten waarvan de hoofdslaapkamer aan de achterzijde van het huis is uitgevoerd met een groot terras dat u via een dubbele deur bereikt. De tweede grote kamer is thans als werk-/studeerkamer in gebruik. Met een schuin naar de straat gericht raam, kijkt u leuk de straat in. Er is een voorzijkamertje en naast een separaat toilet op de overloop, is er een badkamer aansluitend aan de hoofdslaapkamer.

Ook de tweede verdieping telt twee grote en een kleinere voorzijkamer. Allen voorzien van ingebouwde kasten. Ook op deze woonlaag is een tweede badkamer gesitueerd en wel met een ligbad en is de separate toiletruimte eveneens vanaf de overloop bereikbaar.

Tenslotte de derde verdieping. Aan de voorzijde van het huis bevindt zich op deze woonlaag een grote zolderkamer. Een uiterst gezellige kamer met de kapconstructie deels in het zicht. De achterste helft van de zolderverdieping is thans in gebruik als was-/bergruimte. Een extra slaapkamer is hier echter ook goed denkbaar.

Voor mensen van buiten de stad vertellen we graag nog iets over de buurt en haar omgeving. De Willem de Zwijgerstraat maakt deel uit van Wilheminapark, een vooroorlogse buurt aan de oostkant van de stad met karakteristieke herenhuizen en volop leuke mensen in verschillende fasen van het leven. Winkels voor de dagelijkse boodschappen vindt u aan de andere zijde van het Wilhelminapark aan de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtgaalstraat, die in het verlengde daarvan ligt. Zoals gezegd is van al hetgeen u in het dagelijks leven nodig heeft, in enkele minuten lopen of fietsen gebruik te maken. Uw auto parkeert u langs de openbare weg waarvoor een vergunningstelsel geldt. U rijdt van hier, ook tijdens de spitsuren, binnen drie minuten op de belangrijkste autowegen rondom de stad.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 1,500,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 6,048
Status
Sold

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, row house
Building type
Resale property
Year of construction
Before 1906
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)

Surface areas and volume

Areas
Living area
248 m²
Other space inside the building
11 m²
Exterior space attached to the building
13 m²
Plot size
160 m²
Volume in cubic meters
1,019 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (7 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 3 separate toilets
Bathroom facilities
Bath and shower
Number of stories
4 stories and a basement

Energy

Provisional energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler and gas-fired boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2011, in ownership)

Cadastral data

ABSTEDE C 4761
Cadastral map
Area
160 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, in residential district and unobstructed surrounding view
Garden
Back garden and front garden
Balcony/roof garden
Balcony present
Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.