• Sold

Hobbemastraat 40 3583 CZ Utrecht Schildersbuurt

Hightlighted features

  • 145 m² living area
  • 153 m² plot size
  • 5 bedrooms
Map
€ 749,000 k.k.

Sales history

Listed since
March 20, 2021
Date of sale
April 9, 2021
Term
2 weeks

Description

Makelaardij Exclusief

Wat een fijn familiehuis is dit.

Licht, vooroorlogs karakteristiek met volop ruimte voor eigen ideeën en een ongekend diepe achtertuin, waar u ’s zomers de gehele dag van de zon kunt genieten.

De nagenoeg 150m2 woonoppervlak is prettig verdeeld over de drie woonlagen. De begane grond, thans kamer en suite met een gesloten keuken, zou desgewenst aan de tuinzijde vergroot kunnen worden en met het openmaken van de keuken naar de achterkamer, ontstaat er zo werkelijk een fantastische living.

Op de tweede verdieping is de grote zolderkamer eenvoudig tot twee slaapkamers te maken en is ruimte voor een tweede badkamer.

De woning verdient een grondige renovatie. Samen met genoemde wijzigingen zou het huis zo maar in de buurt van uw droomhuis kunnen komen.

Dit alles is gelegen aan de kindvriendelijke Hobbemastraat die zich direct achter het Wilhelminapark, aan weerszijden van de Jan van Scorelstraat bevindt. Qua locatie valt er dus ook niet veel meer te wensen.

De afbeeldingen en plattegronden van deze presentatie geven een goed beeld van wat de woning u in de huidige vorm zoal te bieden heeft. We lichten e.e.a. graag toe.

U komt binnen via een vestibule naar de centrale hal vanwaar u de kelder, de toiletruimte, de keuken en voor- en achterkamer bereikt. In de woonkamer is de suite voorzien van schuifdeuren gelukkig bewaard gebleven. Vanuit de voorkamer is er leuk contact met de straat.

In het verlengde van de achterkamer komt u via de serre, voorzien van een dubbele deur, in de tuin.
Wanneer de deuren op mooie dagen openstaan, voelt de tuin als een verlengde van het wonen binnen. De keuken is thans gesloten en heeft eveneens een deur naar de tuin.

Op de verdieping maken twee opmerkelijk grote kamers het u comfortabel. Er is een voorzijkamer die het als kleedkamer goed zou kunnen doen. Op de overloop vindt u een separaat toilet en aan de achterzijde bevindt zich een goed in te delen badkamer met thans een douche en een wastafel. Wij zien in deze woonlaag een ouderverdieping, die het met een groot bureau in de voorslaapkamer, heerlijk thuis werken maakt.

De zolderverdieping is opvallend ruimtelijk. Op de overloop zouden de wasmachine en droger prima kunnen staat. Er is een tweede natte ruimte en een grote zolderkamer met dakkapel aan de achterzijde en een groot dakraam aan de voorzijde.

Voor mensen van buiten de stad vertellen we graag nog iets over de buurt en haar omgeving. De
Hobbemastraat maakt deel uit van het Wilhelminapark, een vooroorlogse buurt aan de Oostkant van de stad met karakteristieke herenhuizen en volop leuke mensen in verschillende fasen van het leven. Scholen zijn er voor kinderen in alle leeftijden op loop- of fietsafstand. Sporten kan bij Kampong en wandelen of joggen in het daarachter gelegen Amelisweerd. Winkels voor de dagelijkse boodschappen vindt u aan de overzijde van het Wilhelminapark aan de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat die in het verlengde daarvan ligt. Tenslotte geen gebrek aan stadse voorzieningen in de oude binnenstad, het vernieuwde Hoog Catharijne en het CS daarachter. In slechts tien minuten staat u op het perron. Uw auto parkeert u langs de openbare weg waarvoor een vergunningstelsel geldt. U rijdt van hier binnen drie minuten op de belangrijkste autowegen rondom de stad.

Graag laten we kennismaken met misschien wel uw volgende plek.

Tot ziens aan de Hobbemastraat.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 749,000 kosten koper
Asking price per m²
€ 5,166
Status
Sold

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1926

Surface areas and volume

Areas
Living area
145 m²
Other space inside the building
8 m²
Exterior space attached to the building
6 m²
Plot size
153 m²
Volume in cubic meters
553 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 2 separate toilets
Bathroom facilities
Shower
Number of stories
3 stories and a basement

Energy

Provisional energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation and partly double glazed
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler, in ownership)

Cadastral data

ABSTEDE D 3760
Cadastral map
Area
153 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden
Back garden
80 m² (13,5 meter deep and 6 meter broad)
Garden location
Located at the east
Balcony/roof garden
Balcony present

Parking

Type of parking facilities
Paid parking, public parking and resident's parking permits
Involved real estate agents

VastgoedPRO buying agent

Makelaardij Boogaard

Call 030 220 11 20
A funda user (finding and buying)
Hobbemastraat 40
9.5
I would recommend this agent.
Ondanks de op het moment nogal overspannen huizenmarkt in Utrecht en omgeving heeft Marieke van Makelaardij Boogaard ons heel goed en snel geholpen. Na een professionele intake is zij voor ons aan de slag gegaan en hebben we samen de markt verkend. Aan de hand van haar adviezen steeds beter achter gekomen wat we wilden en wat reëel was voor ons. Enkele bezichtigingen later wist Marieke precies wat we wilden en heeft ze ons droomhuis in Utrecht Oost gevonden. Zo aimabel als ze naar ons was, zo zakelijk, strategisch en stevig ging ze de onderhandelingen voor ons in en heeft ze de koop voor ons gesloten. Kortom, echt een aanrader en 5 dikverdiende sterren!
Availability and communication
10
Expertise
9
Negotiation and result
10
Price / quality
9
Reaction of Makelaardij Boogaard
Ik heb met veel genoegen jullie zoektocht naar een huis begeleid. In deze lastige markt krijg je vaak best wat teleurstellingen te verwerken. Maar achteraf blijken deze ook nuttig om te bepalen wat je nu echt wilt. Zodat je bij het juiste huis je slag kunt slaan. Dank voor de fijne samenwerking en heel veel woongeluk in het nieuwe huis!

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.