• Under option

Werverweg 8 8191 NS Wapenveld

Description

Prachtige nog te ontwikkelen bouwkavel op basis van het functieveranderingsbeleid van de gemeente. Het geheel betreft een woonboerderij met ruime bijgebouwen die zo te betrekken zijn. Hiermee staat de optie open om aan de 'voorkant' te wonen, de 'achterkant' te ontwikkelen om vervolgens de voorkant weer te verkopen. Meer informatie vindt u verderop onder "Herontwikkeling".
De woonboerderij is prachtig gelegen op korte afstand van het centrum van Wapenveld en ligt vrij maar niet afgezonderd. Direct naast de woning is circa 1,75 ha weiland beschikbaar dat optioneel te koop wordt aangeboden.

Highlights:
- Vrij wonen in mooie omgeving maar toch dichtbij voorzieningen
- Wonen met mogelijkheid om een prachtige bouwkavel te realiseren
- Na herontwikkeling is 150 m² per woonobject aan bijgebouwen toegestaan
- Optioneel is 1,75 ha weiland naastgelegen te koop (tevens uw uitzicht)

Omgeving
De omgeving van de woonboerderij is uniek te noemen: gelegen in het gebied waar de IJsseluiterwaarden samenkomen met het natuurgebied de Veluwe. Dit bosgebied, genaamd “Het Kloosterbos”, kenmerkt zich door een glooiend landschap gevormd door stuwwallen. De naastgelegen uiterwaarden vormen daarentegen een open landschap en is een vindplaats van vele vogelsoorten die zich thuis voelen in het weidelandschap met de vele waterpartijen.
Aangrenzend, ten noorden van de woning en het weiland, loopt een aflaatkanaal met een natuurvriendelijke oever. Wuivende rietpluimen zijn hier uw uitzicht.

Ligging
De woonboerderij is gelegen aan de rand van het dorp Wapenveld met het centrum op 900 m. afstand. Wapenveld beschikt over een goede basisvoorziening aan winkels, diverse basisscholen, huisartsen- en tandartspraktijk, bibliotheek, zwembad en sportverenigingen. Voor de uitgebreidere voorzieningen is men aangewezen op het dorp Heerde of de stad Hattem op respectievelijk 7 en 5 km. afstand. Zwolle is tevens goed bereikbaar evenals de snelwegen A50 en A28.
Een prima plek voor landelijk en vrij wonen met goede voorzieningen en verbindingen.

Bebouwing
De locatie is in de jaren ’60 nieuw opgezet en bestaat uit een woning met daarachter de gecombineerde koestal/hooischuur, gebouwd als een traditionele maar niet streekeigen kop-hals-romp boerderij. Links op het erf staat een jongveestal. Achter op het erf bevinden zich een garage en een machineberging.
De hooischuur en de machineberging zijn open ruimtes, in de andere gebouwen zijn grotendeels de ”stands” voor het houden van dieren nog aanwezig.
De Werverweg ligt enigszins verhoogd in het landschap. Het erf sluit hierop aan waardoor de gehele bebouwing als op een terp in het landschap staat.
De volgende bebouwing is aanwezig:
Woning, inhoud ca. 400 m³
Koestal/hooischuur (ca. 24,80 x 15,00 m.)
Jongveestal (ca. 20,00 x 8,60 m.)
Garage (ca. 7,80 x 5,60 m.)
Machineberging (ca. 20,00 x 8,90 m.)

Weiland (optioneel te koop)
Naast en achter de woning ligt ca. 1,75 ha weiland dat optioneel te koop wordt aangeboden. Het betreft een zandgrond met een goede draagkracht en afwatering. Hierdoor is de locatie uitstekend geschikt voor het houden van dieren of paardenhouderij.

Herontwikkeling
Bij de gemeente Heerde is een principeverzoek ingediend om de huidige (enkele) woonbestemming te splitsen in twee woonbestemmingen (bouwvlakken). De gemeente heeft per brief d.d. 23-09-2020 laten weten dat deze aanvraag onder voorwaarden is goedgekeurd waarmee de weg openstaat voor een bestemmingsplanwijziging naar 2 woningen.
De bestaande woning met bijkeuken blijft behouden en de overige bijgebouwen dienen gesloopt te worden. Op deze manier ontstaat er aan de voorzijde een kavel met de bestaande woning op ca. 1.500 m² grond. Daarachter ontstaat een bouwterrein van ca. 2.500 m² waarop naar eigen wens, binnen de mogelijkheden, nieuw gebouwd kan worden. Door de ligging op een terp ontstaat een prachtig uitzicht over de achterliggende landerijen, die u eventueel ook in eigendom kunt krijgen, zijnde de 1,75 ha weiland optioneel te koop.
De aanvraag van het principeverzoek en de goedkeuring liggen ter inzage bij de makelaar.
Eventueel en onder voorwaarden kunnen de voor en achterste kavel apart verkocht worden.

Verkoop
Voor verkoop van de locatie zijn er twee mogelijkheden:
A. Koper koopt het geheel in de huidige staat om vervolgens de locatie in de huidige staat te gebruiken en/of her te bestemmen. Overdracht vindt op de kortst mogelijke termijn plaats. Vraagprijs € 640.000,- k.k.
B. Er wordt een koper gevonden voor de voorste kavel en een koper voor de achterste kavel. Kopers voeren gezamenlijk het herbestemmingstraject uit met één aanspreekpunt (adviseur) naar de gemeente toe. De kosten van de herbestemming worden naar rato verdeeld.
Vraagprijs voorste kavel (met woning) € 325.000,- k.k. en achterste kavel € 315.000,- k.k.

Clausules
De asbestclausule, ouderdomsclausule en niet zelf-bewoningsclausule zijn van toepassing.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 640,000 kosten koper
Listed since
3 months
Status
Under option
Acceptance
Available in consultation

Construction

Type of property
Building plot

Layout

Plot size
2,500 m²

Cadastral data

HEERDE M 886
Cadastral map
Area
21.820 m² (part of parcel)
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside water, outside the built-up area, In wooded surroundings, rural, freestanding location and unobstructed surrounding view

Neighbourhood

Verspreide huizen Wapenveld-Noord, Wapenveld

Discover locations in the neighborhood

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Werverweg 8

€ 640,000 k.k.