artikel

Open (je) huis voor de beste prijs

- leestijd

5 redenen om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag

De huizenmarkt is oververhit, moet je als verkoper dan eigenlijk nog wel meedoen aan de NVM Open Huizen Dag op 5 oktober? Vijf redenen waarom het juist wel een goed idee is.

Zelf rondleiden

Omdat je tijdens de Open Huizen Dag de potentiële kopers zelf rondleidt, leer je ze ook kennen. Je huis gun je misschien niet louter op het hoogste bod, maar ook kijkend naar mensen van wie jij denkt dat het goede buren zijn voor de huidige buren. Of je weet dat jouw buren niet zitten te wachten op een investeerder als buur, die het huis voor veel geld wil doorverhuren. De hoogte van het bod is van belang, maar iets anders kan de doorslag geven.

Haal de beste prijs uit de markt door deel te nemen aan de NVM Open Huizen Dag.

Ineens verliefd

Omdat kijkers tijdens de Open Huizen Dag niet heel veel moeite hoeven te doen om jouw huis te bezichtigen, krijg je ook potentiële kopers over de vloer die jouw huis misschien niet meteen als optie hadden gezien. Maar misschien zijn zij degenen die toch ineens verliefd worden en worden zij nu de gelukkige eigenaren van jouw huis.

Alleen jij weet alle details

Tijdens de Open Huizen Dag verkoop je meer dan het huis alleen. Je verkoopt jezelf er ook een beetje bij. Alleen jij kunt laten zien hoe handig de aanpassingen zijn die jij hebt gedaan, of hoe efficiënt de kastruimte is ingedeeld. Dat soort details weet alleen jij over je woning – die daardoor nog interessanter wordt.

De beste prijs

Misschien heb je al veel kijkers gehad, maar met de Open Huizen Dag krijg je er nog meer. Hoe meer kijkers, hoe meer potentiële belangstellenden. En daar zit misschien wel degene tussen die meer biedt voor jouw huis dan je voor mogelijk had gehouden. Het onderhandelen over de prijs kun je uiteraard beter overlaten aan jouw makelaar.

Gok op de 'wild cards'

Veel kijkers op de Open Huizen Dag hebben er een of twee 'wild cards' tussen zitten. Dit zijn woningen die ze niet zozeer op hun A-lijst hebben staan, maar 'voor de lol' toch nog willen bezichtigen. Soms staat een huis wel in een gewilde buurt, maar is het niet zo courant. Bijvoorbeeld omdat er nog veel aan geklust moet worden. Op de Open Huizen Dag krijg je toch meer belangstelling dan je hebt als je huis 'gewoon' op funda staat.

Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij.