Common Woods

Amersfoort Verkoop gestart
Van € 540.000 tot € 1.600.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 30 (30 beschikbaar)
  • Wonen 82 tot 297 m²
  • Aantal kamers 3 tot 7
  • Perceel 109 tot 1.216 m²
Blikvanger Wil jij wonen in de meest duurzame wijk van Amersfoort?

Project Common Woods

Op een voormalig manegeterrein aan de rand van het landgoed Nimmerdor en aan de voet van de Amersfoortse berg, wordt een bijzonder duurzame woonwijk ontwikkeld met 56 circulaire woningen. Een visionair project met oog voor bestaande ecologie, sociale inclusiviteit en een hoge kwaliteit van leven. De locatie is gelegen aan de Leusderweg 320 in Amersfoort zuid en optimaal bereikbaar, met winkel voorzieningen, scholen en de historische binnenstad van Amersfoort op steenworp afstand. In de "achtertuin" van Common Woods ligt het bos Nimmerdor en Landgoed Den Treek Henschoten, met een uitgebreid netwerk van wandelpaden en mountainbike routes. Zo woon je hier midden in de natuur en in de stad.

Onder architectuur ontworpen door het Amsterdamse ontwerpbureau Space & Matter, vormgegeven op basis van de wensen van toekomstige bewoners én anderen die een belang hebben in het gebied zoals de flora en fauna. De Scandinavisch ogende houten materialisatie is in harmonie met de directe omgeving: het bos. Alle grondgebonden huizen worden gebouwd in hout en excelleren in minimalistisch, warm en licht design. De appartementen worden traditioneel gebouwd, en krijgen dezelfde houten gevelbekleding.

In het project is veel aandacht besteed aan gemeenschappelijke ruimtes om het buurtgevoel te versterken. Zo wordt een gemeenschappelijke kas en moestuin gerealiseerd. Daarnaast is er een openbare common space waar je terecht kunt voor co-working, een kop koffie of een heerlijke lunch en natuurlijk de buurtbijeenkomsten die hier gefaciliteerd kunnen worden. Common Woods is daarmee meer dan een serie percelen. Het wordt een gemeenschap, die mede zal worden gebouwd op de ideeën, idealen en behoeften van haar bewoners. Na oplevering zullen bewoners samen richting geven aan het leven in de wijk vanuit de openbare ruimtes en de gedeelde faciliteiten.

De locatie is in afwachting van de bouw door de ontwikkelaar is omgebouwd naar een een pop up evenementenlocatie en glamping, Camp Common Grounds. Er zijn de komende zomer op het terrein 15 volledig ingerichte Yurt tenten beschikbaar die via Airbnb in Amersfoort te boeken zijn. Zo kun je deze unieke locatie alvast ervaren en een nacht of weekend overnachten op de plek van wellicht jouw toekomstige thuis.

Inschrijven is mogelijk via de projectwebsite, hier is tevens meer achtergrond informatie beschikbaar. Via de woningzoeker op de website van Common Woods maak je na inschrijving en het aanmaken van een profiel je persoonlijke woningvoorkeuren kenbaar. Op basis waarvan het verkoopteam de toewijzingen zal doen. Let op! Alleen volledige inschrijvingen worden meegenomen in de toewijzing.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop juni 2022

Woningtypen

Van de 30 huizen in dit project zijn er nog 30 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Common Woods

Van € 540.000 tot € 1.600.000 v.o.n.