Achter Valburg

Nijmegen Bouw gestart
Van € 369.000 tot € 835.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 11 (geen beschikbaar)
 • Wonen 83 tot 170 m²
 • Aantal kamers 1 tot 4

Project Achter Valburg

“Achter Valburg”
“Achter Valburg” is hét unieke en luxe project in de binnenstad van Nijmegen. Het project is gelegen nabij Plein 1944 en het groene hart van de stad, Kronenburgerpark. Het project bestaat uit 3 stadswoningen met een eigen entree aan de voorzijde, 4 appartementen en 4 duplex penthouses. Alle woningen hebben een grote buitenruimte van 21-36m2, gelegen op het zuiden. De duplex penthouses hebben zelfs een dakterras waarop je 360 graden rond de markeerpunten van de historische binnenstad en Kronenburgerpark kunt zien.

Locatie en haar toekomst
“Achter Valburg” ligt aan de Doddendaal en is gelegen tussen Plein 1944, het hart van het centrum van Nijmegen, en het Kronenburgerpark. Enige tijd geleden is Plein 1944 herontwikkeld en ingevuld met winkels (uitbreiding van het kernwinkelgebied van het centrum). Op de hoek van Plein ‘44 is de voormalige bioscoop Luxor die zal worden herontwikkeld. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid een supermarkt gerealiseerd worden met appartementen daarboven.
Daarnaast maken de recent gerealiseerde Handelskade aan de Waal en vestigen van de vele horeca gelegenheden in de oudste en meest charmante winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat het tot één van de mooiste en meest interessante delen van de Nijmeegse binnenstad.

Het gebouw “Achter Valburg”
Het gebouw “Achter Valburg” is ontworpen door Nijmeegs, bekend en prijswinnend architect, Paul van Hontem. Het gebouw is onder moderne architectuur ontworpen met een grootstedelijk karakter aan de voorzijde, maar met een informeel en “urban groen” karakter aan de achterzijde. De achterzijde kenmerkt zich door natuurlijke materialen en door het vele hangende groen in terrassen vorm op iedere verdieping. De houtengevel bekleding aan de achterzijde is uitgevoerd massief NT kunststof, dat niet van écht hout is te onderscheiden, maar wel weerbestendig, op kleur blijft en onderhoudsarm is. Daarnaast is de productie duurzaam vervaardigd en is het PEFC gecertificeerd.

Wonen in “Achter Valburg”
Wonen in “Achter Valburg” betekent wonen in het beste van twee werelden. Je woont in een kwalitatief hoogwaardig pand met de voordeur in de prachtige binnenstad dichtbij haar vele hotspots, maar achter deze voordeur woon je in een oase van rust met veel “urban groen” in terrassenvorm en ruimtelijkheid. Als achterbuurman heb je dan ook het Kronenburgerpark en de prachtige herenhuizen aan de Parkweg. In Oostelijke richting heb je vrij uitzicht op de Parkdwarsstraat, doordat tussen de woningen door een ruime open en groene zone is.

Duurzaamheid
“Achter Valburg” is een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. De energievoorziening is dan ook gasloos. Verwarming van de woningen en het water wordt gerealiseerd door energiezuinige warmtepompen. Iedere woning heeft een individuele warmtepomp. Voor het verwarmen worden alle ruimtes van de woningen uitgevoerd met vloerverwarming als hoofdverwarming. De vloerverwarming wordt in de warme dagen ook gebruikt als koudebron en kan de ruimtes in de woningen verkoelen. Het vele HR++ glas en het drie dubbele glas aan de voorzijde zorgen voor veel daglicht in de woningen, maar ook dat er zo min mogelijk warmteverlies is en dat je binnen niets merkt van de levendige binnenstad. Daarnaast zorgt de mechanische ventilatie voor voldoende natuurlijke ventilatietoevoer voor een gezond binnenklimaat. Dankzij het duurzame ontwerp krijgt “Achter Valburg” het energielabel A++. Dat betekent: zeer groen en zeer zuinig. En wel zo fijn, een lage energierekening.

Het kleinschalige en luxe gebouw huisvest 11 unieke woningen die allemaal net even anders zijn.
Kortom, een uniek project op één van de laatste binnenstedelijke herontwikkelingslocaties in Nijmegen.
Kijk voor meer informatie op achtervalburg.nl

Omgeving

De stad
Nijmegen, de oudste stad van Nederland, staat bekend om haar gevarieerde aanbod voor iedere bezoeker. Wilt u lekker een dagje winkelen en struinen door het historische stadsgedeelte met unieke winkels en speciaalzaken? Een dagje het museum bezoeken, om daarna te eindigen bij een van de vele gezellige horecagelegenheden die Nijmegen te bieden heeft? Of gaat uw voorkeur uit naar uitgebreid picknicken in een van de vele stadsparken? In Nijmegen is alles mogelijk.
Daarnaast liggen faciliteiten als ziekenhuizen, CS Nijmegen, de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen in de directe nabijheid.
De natuur: Nijmegen heeft veel te bieden voor iedere natuurliefhebber. In het centrum zijn maar liefst zes stadsparken te vinden, elk met een eigen gezicht. Daarnaast zijn er veel bossen, stille vennetjes en glooiende heidevelden waar u heerlijk kunt fietsen of wandelen. De schoonheid van de natuur zal u verbazen.

Bereikbaarheid

Nijmegen is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Met de auto rijdt u over de A15 via Gorinchem en over de A12 via Utrecht naar de Randstad. De A73 en A50 leiden naar Limburg en de noordelijke provincies. De komende jaren werkt Nijmegen hard aan een nog betere bereikbaarheid van de stad, zoals met de “nieuwe brug”.

De stad vormt een belangrijk knooppunt in het spoornetwerk en heeft directe intercityverbindingen met onder meer Amsterdam Centraal, Schiphol, Utrecht Centraal, Ede Wageningen, Zutphen, Den Bosch en Arnhem. Vanaf Achter Valburg loopt u binnen 10 minuten naar het centraal station. Vindt u dat toch te ver? Dan pakt u gewoon de bus vanaf het Plein 1944!

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start bouw november 2020
Verwachte oplevering oktober 2021

Woningtypen

Van de 11 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

 • Appartementen 1e verdieping

  Galerijflat Van € 385.000 tot € 425.000 v.o.n.
  • wonen 83 tot 90 m² wonen
  • aantal kamers 1 kamer
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Doddendaal 91 Verkocht 90 m² wonen 3 kamers € 425.000 v.o.n.
  Doddendaal 93 Verkocht 85 m² wonen 3 kamers € 390.000 v.o.n.
  Doddendaal 95 Verkocht 85 m² wonen 3 kamers € 390.000 v.o.n.
  Doddendaal 97 Verkocht 83 m² wonen 3 kamers € 395.000 v.o.n.
 • duplex penthouse

  Penthouse Van € 795.000 tot € 835.000 v.o.n.
  • wonen 158 tot 170 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Doddendaal 103 Verkocht 158 m² wonen 4 kamers € 795.000 v.o.n.
  Doddendaal 105 Verkocht 170 m² wonen 4 kamers € 835.000 v.o.n.
  Doddendaal 99 Verkocht 166 m² wonen 4 kamers € 835.000 v.o.n.
 • Stadsappartementen begane grond

  Benedenwoning Van € 369.000 tot € 380.000 v.o.n.
  • wonen 85 tot 90 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Doddendaal 85 Verkocht 90 m² wonen 3 kamers € 380.000 v.o.n.
  Doddendaal 87 Verkocht 85 m² wonen 3 kamers € 369.000 v.o.n.
  Doddendaal 89 Verkocht 85 m² wonen 3 kamers € 369.000 v.o.n.

Verkoopmakelaar

Strijbosch Thunnissen Makelaars

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 024-3651010
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Achter Valburg

Van € 369.000 tot € 835.000 v.o.n.